Tre slags småkager af samme dej

Det er sjældent, jeg disker op med madopskrifter, men når jeg så gør, er det også fordi, jeg;

1) har været ustyrlig heldig i køkkenet

2) husket af lave mad-selfier til at forevige det i en blogindlæg. Nå ja, og

3) fordi det smager utilgiveligt godt.

Jeg har før fået flere venner med denne opskrift fra Karolines Kogebog app., som jeg varmt kan anbefale. Jeg har modificeret opskriften efter min smag, og det gode ved den er, at du laver en grund-dej og kan så være kreativ med køkken-assescories.

Ingredienser til grund-dej:

300 g. hvedemel

150 g. Sukker eller flourmelis

300 g. koldt smør

2 Æg

grunddej

Småkager til jul

Jeg har valgt nedenstående fyld, da jeg synes det er meget julet. Men du kan også putte paranødder, rosiner, tørrede kirsebær, kokos og meget andet i.

Dej 1: 50 g hakket mørk chokolade & 1 spsk. syltet ingefær

Dej 2: 2 tsk. revet appelsinskal & 1/2 tsk stødt kanel

Dej 3: 50 g. mandler & lidt stødt kardemomme

ingredienserBland mel og suker og smulr smøret, så det ligner revet ost. Klæk æggene i massen og ælt det sammen.

Del dejen i tre lige store klumper og “masser” ingredienserne ind i hver deres dejklump. Rul dem ud til tre lange pølser og stil dem på køl – gerne i 2 timer. Eller hvis det skal gå stærkt – i fryseren i en halv time.

småkagedej

Varm ovnen op til 200 C og gør en bageplade med bagepapir klar. Skær “pølserne” ud, så småkagerne får en tykkelse på ca. en halv cm. og fordel dem ud på pladen. Kagerne skal kun have 7 minutter i ovnen, så hold godt øje med dem. De kan i øvrigt godt virke lidt bløde, selvom de er færdigbagte. Lad dem køle af et par minutter, så skal de nok blive småkagehårde. Bon appetit 🙂

karoline kager

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: