Klummen

Ting jeg skal nå…

Posted on

Sad i morges og hulkede mig igennem genudsendelsen af “mine sidste 100 dage” om en, indtil for knap to år siden, lykkelig kvinde med sin mand og to børn. Hun fik pludselig konstateret kræft i tårekanalen – en kræft, der hurtigt og aggressivt bredte sig til hele kroppen, og i dokumentaren følger vi, som titlen indikerer, hendes sidste tid.

Der er ikke noget smart at sige i den sag. Alle kan blive enige om, hvor meningsløst kræft er, ikke mindst på grund af den tilfældighed, den rammer med. 

Mine sidste 100 dage

Jeg har altid krummet tær over klichéfyldte gajol-bemærkninger, omend jeg lever en stor del af mit liv efter dem. Mine vigtigste livsfilosofier indbefatter:

– Det eneste, der er konstant i verden, er forandring

– Hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere

– Don’t be bitter, be better

– Lev i nuet

Nu ligger jeg her i nuet og prøver at være en nærværende kæreste, en dygtig studerende og en god veninde og datter. Først og sidstnævnte er dog de sværeste at opretholde pt. Studiet/bacheloren fylder meget, men en dokumentar som førnævnte, skal ikke gå mig uberørt forbi. Jeg forventer, at jeg har mange år til at opfylde alle mine drømme, men hvilke ville jeg i grunden kunne opfylde lige nu, hvis jeg pludselig havde begrænset tid?

Borneos jungle

1) Min drømmerejse går til Borneo. Jeg har altid været en sucker for natur og både floraen og faunaen i den. Jeg skulle på tracking gennem junglen, besøge orangutangcenteret, på natsafari, bestige mount Kina Baloo og slutte af med nogle luksusdage i en logde med en kingfisher-øl i hånden og udsigt til junglen.

Udgive en bog

2) Jeg ville udgive mine bedste klummer. Velvidende, at det nok ikke bliver en storsællert, og at intet forlag vil udgive det, så ville jeg selv spytte penge i det og forevige min korte tid på jorden. Hvad end der måtte blive solgt alligevel, skulle gå til videre forskning af sygdommen.

God mad!

3) Jeg ville spise godt. Og med godt mener jeg ikke fedt. Jeg ville stadig tænke over sundheden af det, jeg spiste, men jeg ville nok sørge for, at jeg fik sushi og mørbrad lidt oftere. Og måske også sørge for at gå ud og spise på restaurant. Det er vi ikke så gode til. Primært nok på grund af økonomien, men en gang imellem bør man unde sig en date uden for matriklen.

 

 

Gift i Las Vegas

4) Jeg ville blive gift med min kæreste, så Mafia (vores psyko-kat) ikke arvede alle mine millioner. Og det skulle gøres med stil og være virkelig sjovt, så det ikke blev alt for højtideligt. Tårer skal der nok komme nok af. Så en tur til Vegas med kun de nærmeste inkl. fjollet tøj og en ordentlig spand underholdning.

 

Og så de lidt mindre gennemtænkte…

– Køre på hundeslæde på indlandsisen

– Sidde nøgenmodel for en kroki tegning

– Se en hval fra en gummibåd

– Stagedive

– Slå Felix Baumgartners hopperekord…

– Lære at lave “skorpionen” (yoga pose)

– Spise græshopper og abehjerne

etc.

For at vise min ydmyge sympati for kræftramte såvel som pårørende har jeg ligesom Camilla Miehe Renard, Hella Joof og flere andre ladet mig shave, i hvert fald i photohop. Og selvom jeg ved mine photoshopevner ikke rækker langt, så er det vel tanken, I ved… Husk at støtte “knæk cancer” – God weekend.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Ting jeg skal nå…

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: