Klummen

Til premiere i Agrabah

Posted on

Pailletter og store danseoptrin er ikke forbeholdt “Vild med Dans”, selvom programmet ejer sendefladen sådan en fredag aften. I Fredericia er det dog ikke kun halvdelen af performerne, der er professionelle. 

Fotograf: Søren Malmose

Efter en Europa-premiere på Aladdin i går aftes, som kun kan trække ikke-flyvende tæpper væk under fødderne på én, så bliver jeg kun igen mindet om, hvorfor jeg i sin tid valgte den hårde,men livsbekræftende branche, hvor det gælder om at holde balancen på en meget skrå scene, men lige så meget om at underholde, sprede glæde og få publikum til at glemme efterårsregn, dumme chefer og andre af hverdagens udfordringer. 

Reality-frit område!

Med så mange semi-kendisser i tv, som udelukkende og helt åbensindet gerne vil være kendte for… bare et eller andet, så er det rart, at scenekunsten endnu ikke har lukket disse anti-kunstere ind i rampelyset. Du kan stadig gå i teatret og blive statsligt underholdt af professionelle kræfter, som ikke står der for at blive kendt. For kendt bliver man ikke på de danske teaterscener. Her befinder du dig kun, hvis du elsker dit erhverv.

Jeg anerkender, at én af forestillingens hovedroller (Maria Lucia) oprindeligt var med i et realityprogram (Popstars) og af den vej er blevet kendt, men det ændrer ikke på, at hun inden tv-affæren også var en dygtig musical-pige på de århusianske teaterscener. Selvom alle i Aladdin-castet fortjener at være kendt for offentligheden, så kan jeg alligevel frydes ved, at scenekunsten forbliver uskyldsren uden generation ego i hovedrollerne. Bom! 

Tillykke Fredericia Teater, din dejlige kælling 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: