På svampejagt i Hareskoven (+ opskrift med vilde svampe)

Det er ikke uden grund, at jeg kalder min blog for naturligvis nina. Jeg er pjattet med naturen og alt i den. Et paradoks, hvis man ser på min digitale storby-livsstil, men måske er det et naturtomt hulrum, som jeg forsøger at fylde ud…

Hver chance, jeg får, bruger jeg i naturen. Det kan være en tur på stranden med familie og hund eller som i dag, en tur i Hareskoven med en kurv og et målrettet forsøg på at finde noget spiseligt i skovbunden. Fælles for begge naturoplevelser er, at jeg straks dokumenterer oplevelsen på Instagram og senere med lidt gennemtænkt tilhørende tekst, på min blog.

Denne gang skal ikke være nogen undtagelse 😉

På svampejagt

Helt grøn og uerfaren stak min kæreste og jeg i skoven med en kartoffelkniv og en kurv. Vi har så ofte gået turen og set små hårtoppe fra hugsiddende mennesker i skovbunden i søgen efter Karl Johan’er og kantareller, at vi følte os draget mod at gøre det samme.

svampekurv

svampejagt

Spis ikke…

nok ikke en svamp du vil spise...

Spis slet ikke…

skovtur

Karl Johan

Karl Johan, tror vi, eller brunstokket rørhat, smager godt anyways.

Først skal svampen vises, siden skal den spises – og herunder er i hvert fald den måde, vi valgte at kokkerere det beskedne antal indsamlede Karl Johanner 🙂

svampesamling

Opskrift med vilde svampe:

Start med at sætte noget vand til kogning.

Bacon:

Svitses på panden og lægges på noget køkkenrulle for at det kan suge overskydende fedt.

Karl Johan svampe:

Rens svampene ved at skære det nederste af svampen af med en kartoffelkniv, så stokken bliver helt hvid (som den i baggrunden). Undgå at skylle dem under vand, da man så bare får kogte svampe i stedet for stegte svampe. Skær i mindre stykker og kom på en varm pande med lidt smør på.

1 fed hvidløg:

Presses og puttes på panden sammen med hakket persille

fløde efter behag tilsættes, når svampene er let brune

Vandet koger – Put frisk pasta i.

Pastaen er færdig efter tre minutter og det er sovsen også. Bland det sammen og voila, et styks selvforsynet svamperet. Bon appetit!

ret med svampe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: