Klima

Naturen som velvære

Posted on

Naturen nedsætter stress, naturoplevelser giver hjernen ro, og blomster og planter får os til at arbejde mere effektivt og nedsætter sygdomsfravær og forurening i luften.

Det er jo ikke fordi, der ikke er nok gode argumenter, men alligevel er det svært at komme ud. Udendørs. De fleste, jeg kender, har et indendørs arbejde, og sådan en PC eller overheadprojekter er bare ikke lige så effektive ude i solen. Så det ender altid med, at det kun er rygerne, der kommer udenfor. Jeg glemmer selv at give mig de pauser.

Et af de bedste råd, jeg har fået i mit arbejdsliv ift. idéudvikling, var, at man skulle flytte sig. Det er nemmere for hjernen at finde på nye idéer, hvis du ikke sidder og kigger på det samme hele tiden.

Så en gang imellem går jeg en tur bare for hjernens skyld.

Urban Nature

I dag har jeg fri, og jeg har arbejdet på et projekt hele formiddagen, men så tvang jeg mig selv ud af døren for at give mig selv en treat ud over vasketøj og rugbrødsmadder.

Tæt hvor jeg bor, er der vand, og en lille café, som også har en sauna. La Banchina. Jeg har to gange hoppet i, og hver gang har det gavnet hele mit system. Så hvorfor er det SÅ svært at komme fra nattøj og dyne til badedragt og hovedspring?

Jeg er ikke bare inspireret, min krop har det bedre efter en nat uden søvn og en småstresset uge. Jeg kan ikke bevise det, men jeg kan mærke det.

Så må vi se, hvor længe der går før næste gang 🙂


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Naturligvis Nina
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: