Mit syditalienske eventyr – Sorrento

Er just hjemvendt fra den syditalienske kyst, Sorrento. En by, der har lagt jord til filmen “Den skaldede frisør” og givet inspiration til forfattere som H. C. Andersen, Henrik Ibsen, Goethe og komponisten Richardt Wagner.

Jeg selv blev inspireret af pizza, rødvin, pizza, pasta, rødvin, pizza, pasta, pizza og rødvin….

sorrento

Vores altan på Casa Rufolo Paradiso (B&B)

Men når man så har spist og drukket, så er der heldigvis også mange pæne ting at kigge på. Vi boede på et Bed and Breakfast højt oppe med udsigt over byen. Vi var meget i tvivl om vi skulle vælge noget tættere på vandet, men da Sorrento er alt andet end en badeby, er jeg glad for vi valgte udsigten, og med det fulgte en smuk gåtur ind mod byen ad smalle citrontræs-omringede stier.

via casa rufoloVi blev heldigvis hentet, når vi skulle den 1,7 km lange tur op ad bjerget hjem igen 🙂

Idéer til Sorrento

Sorrento er en lille by, og de små gader lærer du hurtigt at kende. Overalt kan du købe noget med citron. Lemoncello, citron-slushice, citronkøleskabsmagneter, forklæder med citroner på og ja, citroner. Italienerne er ganske religiøse, så du vil se mange billeder af Jomfru Maria i byen, på kirker, i restauranter, langs vejen og på klippevæggene. Sågar under vandet i en grotte kaldet “Grotta della Smeraldo” (Den smaragdgrønne grotte), hvor jesusbarnet ligger oplyst til glæde for undervandspilgrimme.

1) Gudernes sti

Mange tager til Amalfikysten for naturens skyld, og vil man have det maximale ud af den, så skal man tage en vandretur ad Gudernes Sti. Turen er knap 7 km lang og løber langs vandet 500 meter oppe. Godt fodtøj, vand og godbidder er anbefaleligt. Turen er sat til at tage ca. 4,5 timer, men vi klarede den på 3 timer selv med ultranørd Nina “jeg-tager-billeder-af-alt-hvad-jeg-ser” Bendixen her.

Gudernes sti

2) Jetset-øen Capri

Fra Sorrento kan man sejle til den smukke ø Capri til mange forskellige priser. Vi tog en lidt krydret én af slagsen for at få den lækre sejloplevelse med i købet.

CapriDet er stærkt anbefaleligt at vælge en bådtur, hvor man kan hoppe i det azurblå vand, eller i hvert fald sørge for at hoppe i det fra Capris kyst efterfølgende, for det kan meget vel være eneste mulighed på dit ferieophold. Jeg vil stærkt “afbefale” dvs. fraråde en strandtur, som udover at minde om køen i Bilka dagen før en helligdag også snildt koster det samme som en tur i Tivoli.

Nå men Capri… Byen er dyr, men hvis man er til jetset stilen og elsker mærkevarer, så er Capri stedet. Personligt fik jeg mere ud af min frokost med Joey Måge her ved min side.

Nærgående måge

Capri

3) Gå på vulkaner

Over alt fra Sorrentos kyst kan man se vulkanen Vesuv i horisonten. En “sovende” vulkan, som anses for at være blandt de farligste i verden, da dens åbning blev stoppet til efter dens sidste udbrud i 1944 og dermed skaber et tryk, som kan sprænge næsten når som helst.  Vesuv overvåges derfor hvert minut i døgnet af internationale eksperter.

Har ovestående ikke skræmt dig væk, vil jeg anbefale en tur derop. Igen er tilbuddene mange, men som udgangspunkt skal du regne med at betale for turen til Pompeij, busturen til toppen og indgang. Sidstnævnte koster 10€ for en voksen og busturen ligger mellem 8 – 12 €.

Vesus

4) Picnic i parken

På trods af Sorrentos uendeligt mange tavernaer og restauranter, så er det både muligt, hyggeligere og billigere at gribe en ost, et brød og en flaske rødvin i den lokale brugs (som hedder SISA) og så finde en bænk eller marmorflise med udsigt og lave picnic. Sorrento har et par parker, som er yderst velegnet til formålet.

Sorrento5) Gør som de lokale

Det absolut billigste og bedste måltid vi fik på turen var da vi fulgte en vandresti op i bjergene til en lille by uden for Sorrento, som hed S. Agata.

s. agata

Sorrento er fuld af turister, og det lokale italienske køkken kan muligvis blive kompromitteret i ønsket om at lave meget mad på kort tid til de mange gæster. I S. Agata tog det den tid, det tog, men maden var ventetiden værd, og turen op til gildet var helt utrolig smuk.

S.agata

GOD TUR! 🙂

HUSKELISTE (ud over det sædvanlige):

PROPTRÆKKER

KOPPER/GLAS

STEARINLYS

LIGHTER

VANDRESKO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: