Klummen

Kommunalvalg: Hjælp til at sætte dit kryds?

Posted on

Det her er mit indspark til kommunal- og regionsrådsvalget. Og hvis jeg allerede har tabt dig her, så er jeg bange for, at du var lige præcis i den målgruppe, jeg henvender mig til.

Hvorfor stemme?

Som sofavælger bestemmer du selv, om du tager bil eller bus på arbejde, om dit barn skal i kommune- eller privatskole ,og om du vil bo i storbyen eller ude i provinsen. Men hvis du ikke stemmer, så bestemmer du ikke:

1) om den bilrute du tager på arbejde hver dag bliver ødelagt af en ny letbane.

2) Du bestemmer heller ikke om den kommunale skole, som dit barn var så glad for, lukker, fordi den var lidt for lille og for dyr i drift.

3) Og hvis du har valgt at bo i provinsen, så har du måske pludselig 100 kilometer til nærmeste sygehus, fordi din region havde flertal for supersygehuse, som ikke kommer i nærheden af “den rådne banan”.

Test dig selv

Med al repekt for DR’s dækning af dette års kommunalvalg AKA #KV13, så synes jeg, at man skal være varsom med at tage den lette løsning og svare på “kandidattesten” – omend det ligger dybt i os ikke at kunne lade være med at tage diverse tests og lære os selv lidt bedre at kende. Må jeg anbefale et dameblad i stedet!

Men hvis du alligevel tager testen, så lad mig afsløre tre resultater for Københavns område:

Liste Q

Hvis du vælger “Hverken/eller” til alle spørgsmål, vil du være 100 % enig med Naturpartiet. Og som navnet rigtignok tilkendegiver, så er det det parti, du skal sætte kryds ved, hvis du er glad for træer og gerne vil bo i en skov. Bemærkelsesværdigt er det dog, at ingen af DR.dk’s testspørgsmål handler om træer eller fællessang med guitar. Og så tror jeg, at gårsdagens baneløber fra Velfærdslisten må være politisk uenig med indianeren her:

Liste Q

Dansk Folkeparti

Hvis du erklærer dig fuldstændig enig i alle udsagn, så er det Laust Andersen, du skal sætte kryds ved. Alligevel finder jeg det useriøst ikke at kunne finde tid til at få taget et billede til formålet. Ud fra en facebook-logik må det være fordi, vedkommende er grim eller ligeglad. En grim politiker kan jeg gå med til, men ikke det sidste. Bonusinfo: Laust har været på ungdomslandsholdet i atletik.

Dansk Folkeparti

Kommunisterne

Samme triste billedfri resultat kommer, hvis man trykker “meget uenig” til alle spørgsmål. Her har man ladet “ja-hatten” blive hjemme. For Kirsten siger “nej” til det hele. Undtagen til spørgsmålet, om det er vigtigt at undgå lukninger af små folkeskoler – til det er hun hverken enig eller uenig. Bonusinfo: Kirsten er single.

Kommunisterne

Er du ikke til nogen af ovenstående muligheder, så giver DR.dk dig heldigvis også muligheden for selv at læse lidt op på kandidaterne. Det kan du gøre via linket “Se din stemmeseddel” – her skriver de fleste deres holdninger i resumé-form til gavn for dig, som stadig er i tvivl 🙂 Happy voting day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: