Nemme opskrifter

Kinesiske dumplings – hyggemad

Posted on

På facebook er højre margen begyndt at pirre min nysgerrighed. Selvom jeg ofte synes, at jeg næppe falder i de viste reklamers målgruppe (se billede), så er der en gang imellem bid…

Én eller anden  tilbudsportal lokkede med “kinesiske dumplings”, som er sådan nogle dejklumper med fyld, og da jeg tjekkede facebook lige omkring spisetid, gik jeg i selvsving over, hvor selvfølgeligt det pludselig var, at vi skulle have dumplings til middag. Linket førte desværre ingen vegne, men jeg fandt og fulgte denne opskrift på en madblog, og blev ret glad for resultatet 🙂

Slowfood

Det er overraskende let at lave, og fyldet kan være hvad som helst. Men det kræver en enorm tålmodighed. Havde jeg vidst det, havde jeg smidt et afsnit Grey’s Hvide Verden på skærmen, men i stedet blev jeg ret indebrændt på udvalgte dumplings, som endte i en splatkombination, som dog stadig blev tilberedt og spist. Smider ikke grim mad væk!

Når det så er sagt, smagte det himmelsk især med den der dip. God appetit og tålmodighed til jer, der prøver 😉

Indgredienser:

Dej:

1 1/2 dl. lunkent vand 

4 dl. Mel

Lidt salt

Fyld:

200 g. hakket svinekød

en smule revet ingefær

En lille revet squash

2 – 3 Forårsløg (hakket)

1 tsk. soya

1/2 hakket løg

Dejen æltes og sættes til at hvile, imens du blander fyldet. Fyldet skal også bare krammes sammen til en samlet masse.

 

Dejen rulles ud i en lang pølse og skæres ud i små klumper. Hver klump rulles til en lille flad pandekage og en teskefuld kødfyld placeres i midten. Dejen skal lukkes sammen om kødet og presses sammen med en gaffel el. kniv.

Når du er træt, men ikke færdig med dumpling-fyldning, så sæt vand over, og når det koger, kan du putte dumplngerne ned i. Tilsæt en kop koldt vand samtidig, og når dumplingerne kommer op til overfladen, burde de være færdige.

Jeg lod dem tøre lidt og gav dem en tur på stegepanden i lidt olie. Bon appetite!

Orv!! Var lige ved at glemme dyppelsen…

DIP:

6 spsk. soyasauce

3 spsk. eddike

1 tsk. sukker

2 tsk. olie

lidt frisk ingefær

lidt chili

2 fed presset hvidløg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: