Klummen

Foråret: Mindre co2 og mere ramsløg

Posted on

Har lige været ude og løbe i Riis Skov i Aarhus. Det var lidt et tilfælde, at jeg kom den vej, for jeg kender stadig ikke Aarhus indgående. Men sikker en dejlig overraskelse, sikke en smuk skov og sikke vanvittigt mange ramsløg.

Selv med min forkølelse kunne jeg lugte den særegne hvidløgsduft hele vejen igennem træportalen ned til vandet. Jeg løb lidt op og lidt ned, men jeg glædede mig egentlig bare til at komme hjemad, så jeg kunne plukke noget af det guld, som jeg stadig har til gode at tilberede noget med.

Rasmløg i Riis Skov

Hvis jeg kunne, ville jeg leve meget mere selvforsynende, og jeg prøver at få naturen ind i mit Københavnerliv- og hjem, men det er lidt svært, når man f.eks. bor oven på en stærkt forurenet jord, og samtidig har brombærbuske nok til at mætte den halve hovedstad.

Så aarhus er mit ramsløgssted 🙂 Nu skal jeg bare foinde ud af hvad jeg skal lave.

Foråret som co2-suger

Nu kommer foråret, og naturen begynder at optage Co2 igen. Træer og planter har brug for Co2 for at vokse, det er helt grundlæggende bare det, vi lærte i folkeren, som hedder fotosyntese. Planterne optager luftens co2 og udleder ilt – til glæde for dig og mig.

Når mennesker og dyr ånder, bruger vi ilten, og til gengæld frigiver vi co2 – det sker fordi der dannes co2, når mad nedbrydes til energi i vores kroppe. På den måde er der en balance.

Og det er klart, at i forårsperioden, hvor planter vokser, vil en større portion af den co2, der er i atmosfæren blive optaget i planten. Men det er jo en balancekunst, for i efteråret sker det modsatte naturligvis. Når en plante visner frigiver den det co2, som den har haft ophobet. Man kan sige, at naturen ånder henover sæsonerne.

Den gode nyhed er, at træer, selvom de mister bladene beholder den mængde co2, som den har brugt til at vokse. Den bliver først frigivet, når/hvis træet bliver fældet eller i tilfælde af f.eks. skovbrand.

Så nyd naturen, spis nogle ramsløg og plant et træ, hvis du vil gøre lidt ekstra 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Naturligvis Nina
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: