Fastelavnsris til mine mandlige kollegaer

Glædelig fastelavnssøndag!

Børn, der klæder sig ud og synger for penge og slik, er da en bedårende og facebook-eksploderende begivenhed. Sjældent har små ninjaer, prinsesser og indianerbørn fyldt så meget på min væg. Men de små poder er nu søde, og barns første drag-show skal da foreviges.

Slutty sygeplejerske eller heks?

kostumertilkvinder

Sværere bliver det, når man som voksen vil fejre fastelavn. En Google-søgning på Kostumer til kvinder afslører, at kvinders udklædning ofte begrænser sig til slutty sygeplejerske eller heks. Der er ikke noget imellem, det er de to roller, du har at vælge imellem – også i livet.

Trods ligestilling er det mig stadig en gåde, hvorfor jeg ofte føler mig placeret i én af de to roller af nogle mænd på min vej. Som udgangspunkt er man den slutty sygeplejerske – som f.eks. når man af sin mandlige kollega får at vide, at man skal huske at tage en hvid T-shirt på, næste gang man cykler i regnvejr. Det må være ønsketænkningen, der driver ‘værket’ igennem hos pågældende mand. Når man så bider fra sig, og f.eks. kræver en mere professionel tilgang på jobbet, så er man pludselig svær og uarbejdsvillig. Så bliver man til heksen.

Giv os nogle flere kostumevalg kære mandlige kollegaer. Så skal vi nok lade være at stemple jer som ærekære mandschauvinister. Deal?

Og så et lille tilbageblik på barndommens kostumer, hvor valgmulighederne var flere 🙂 God søndag!

Ninas fastelavn

Kat, grøn hund…. og brud

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: