Er I ikke gift? Sådan sikrer du din samlever alligevel.

Jeg har valgt at lave denne lille service-blog, da jeg synes, det er vigtig viden, og måske en viden, som de fleste par er uviden om. Det er ikke længere moderne at blive gift, og især unge gifter sig af praktiske årsager.

søjle

Tal fra Danmarks Statistik

Men er man endnu ikke klar til frierfødder, eller er det slet ikke en del af planlægningen, så er der stadig mulighed for at sikre sin partner. I hvert fald med lidt økonomisk hjælp, hvis det værste skulle ske.

Aldrig rart at snakke om død

… Men det er endnu værre ikke at have gjort det, hvis uheldet skulle ske. På ATP.dk kan man sikre sin samlever 50.000 kr., hvis man selv dør, og det, skulle jeg hilse at sige, er penge som hurtigt får vinger, når kiste, kirke og begravelse skal betales. Det er sindsygt dyrt at dø, så gør din partner den tjeneste at sikre dem i hvert fald udbetalingen til din afgang, så det eneste han/hun skal bekymre sig om er at sørge.

Så nemt, som at blive venner på facebook

Gå ind på ATP’s hjemmeside og log ind. Det kan gøres med enten digital signatur eller Nem-id. Herinde findes en mulighed, der hedder “Registrer din samlever”. Her skal du indtaste din samlevers Cp.nr. og trykke godkend. Så bliver der sendt en anmodning til din samlever, som så skal godkende anmodningen. Det har han/hun tre uger til at gøre, inden anmodningen falder bort – og det skal gøres fra dennes egen ATP log in. Der bliver ikke sendt en mail, så man skal selv logge ind. Til sidst får du denne lille bekræftelse:

_ATP-sikring-af-samlever

Man skal selvfølgelig opfylde et par rimelige krav:

1) Du skal kunne blive gift. Dvs. det nytter ikke, at man er separeret fra en anden eller lignende. Du skal være fri på markedet.

2) I skal have boet sammen under samme folkeregisteradresse i to år.

3) Og én af jer skal være under 70 år.

Dumb Ways to Die

Og så for at blødgøre det hårde emne, så giv lige denne reklamefilm et kig. Den er kåret til verdens bedste reklamefilm 2013, og det er velfortjent!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: