En mørk dag for demokratiet

Kvinde: “Skat, skal vi ikke lave en aftale om, at jeg holder hævekortet til vores fælles konto, og at du ikke skal have adgang til kontoudtoget?”

Mand: “Jamen, så ved jeg jo ikke, hvad du bruger vores fælles penge på!”

Kvinde: “Nej, det er sandt. Men jeg føler også, at der skal være et frirum for mig til at have hemmeligheder for dig.”

 

Sådan kunne den ny offentlighedslov godt have set ud, hvis den blev eksekveret i en almindelig familie. I dag, lige nu, er den ny offentlighedslov blevet en realitet.

Også kendt som “Mørklægningsloven”.

Skærmbillede 2013-06-04 kl. 13.56.16

Politikerne synes, at det skal være svære for borgere/journalister at få aktindsigt. Dvs. Det bliver sværere for en journalist at bevise eksempelvis magtsvindel. Jeg er udmærket klar over, at loven har til hensigt at give ministre og embedsmænd ro til at debattere emner over mail, uden at frygte for konsekvenserne af deres ord… Men hvad er det, de er så bange for at komme til at sige?

Hvornår har åbenheden været et problem?

Tom Behnke (K) udtaler fra talerstolen, at der skal være rum til at udveksle mails ministrene og embedsmændene imellem, uden at offentligheden partout skal have adgang til disse korrespondancer, for det kan resultere i, at en embedsmænd ikke tør give ærlige råd. Hvem er det, de prøver at beskytte? Hvilke obskure råd plejer jeres embedsmænd da at give, siden de har brug for at blive hemmeligholdt for offentligheden?

Og så må jeg understrege, at journalister er et travlt folkefærd, og vi smider ikke om os med aktindsigter, for det tager en fandens masse tid at søge. Så med mindre, der er en begrundet mistanke om svindel eller magtmisbrug, så gider vi da ikke læse jeres interne mails!

Tornen i mit øje er, at der ikke fra lovforslagets støtter er kommet ét eneste eksempel på, at åbenheden har været et problem. Og det efterlader en ellers ret upolitisk borger som mig med en følelse af, at der er ugler og andet fjerkræ i mosen, som ikke bør være der.

De folkevalgte vælger folket fra

Det gør næppe nogen forskel, men du kan bidrage med din underskrift, så der i hvert tilfælde bliver råbt op, at politikerne er folkevalgte, og at folket ikke vælger denne løsning! Du kan skrive under HER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: