DIY: Ingefærsnaps med chili

Når nu den sibiriske kulde nærmer sig dansk jord, så må man jo finde nogle tricks, der varmer. Selv er jeg stor fan af den gammeldags røde varmedunk, stearinlys, dynen med ind i sofaen, lade ovndøren stå åben efter endt madlavning og krammere. Men hvis opvarmningen skal klares indefra, så har jeg også opskriften.

Gør-det-selv Gaveidé

Egentlig havde jeg tænkt, at dette indlæg skulle postes inden jul, men da nedenstående var en julegave, så kunne jeg jo ikke afsløre min plan. Men jeg er overbevist om, at ingefærsnaps også gør sig godt på en russerkold januar dag 🙂

Ingredienser:

1 ingefærrod
1 rød frisk chili
½ dl råsukker/brun farin
1 flaske Brøndums Snaps Klar eller en flaske vodka

Riv en lille håndfuld ingefær på rivejernssiden med de små huller, del chilien i to og udkern den. Hæld så både ingefær, chili og sukker i en glasbeholder med et låg, der kan tætne helt og med plads til en liter (Søstrene Grene har nogle udmærket pog billige nogle). Hæld væsken oven i – Jeg brugte vodka, da det var på tilbud, men en helt klar snaps er ligeså fint. Luk låget helt til og ryst. Jeg lod så snapsen trække i en måned, men mindre kan også gøre det. Jeg lod den trække en måned, da jeg gerne ville have meget smag ud af chilien og ingefæren. Lad glasset stå fremme og nyd processen og den smukke farve. Gaven blev i øvrigt velmodtaget 🙂 Skål!

ingefærsnaps ingredienser

chili

chilikerner

ingredieser

vodka snaps

snaps in the making

hjemmelavet snaps

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: