Det handler om at blive på hesten

For to år siden gav jeg min kæreste et gavekort til en tur på hesteryg i Dyrehaven. Det er nu endelig blevet indløst, og sammen med Asterix og Obelix fik vi erhvervet os ømme numser og lår samt en dådyrsprydet naturoplevelse på samvittigheden.

Op på hesten igen

Men heste har også fået en skideirriterende talemåde opkaldt efter sig som bruges, når folk har dummet sig, mistet et job eller en kæreste, udtalt sig åndsvagt, syndet i slankekuren eller simpelthen bare, hvis folk er faldet ned af en hest. “Op på hesten igen” er der ingen, der gider at høre, for talemåden kommer altid i røven af en fejltagelse.

1) Tag nu bare Kohberg. De har nu indset, at Sidney Lee ikke var skuespiller, han var heller ikke særlig populær, og absolut ikke køn – og derfor har de nu droppet ham som kampagnemodel for deres boller, skriver ekstrabladet.dk. Så er der bare lige det der ry, det efterlader… Op på hesten igen Kohberg.

2) Og så er der de uigennemtænkte kommentarer (Se screenshot), som er svære at trække tilbage, især når man udtaler sig på Facebook…

Op på hesten igen, hva….

3) Og nu vi er ved Armstrong navnebrødrene, så må man sige, at Lance Armstrong i denne uge er faldet godt og grundigt af jernhesten ved at beslutte, at de syv Tour de France sejre ikke længere er værd at kæmpe for, for presset fra antidopingmyndighederne er simpelthen for stort. Tag en kiks Lance og så oooop på hesten igen.

4) En 80-årig kvinde påtog sig opgaven at restaurere et religiøst vægmaleri i en kirke i en lille spansk landsby – resultatet blev som vist på billedet. Måske Jesus i virkeligheden så sådan ud… Man skal dog til kvindens forsvar sige, at hendes “streg” er blevet verdenskendt og hyllet lige siden – så måske den hesteafhopper ikke var så skidt endda for den lille spanske by?

Så lad være med at falde af hesten

Historiens pointe: Det gør ondt at falde af en hest! Både dem lavet af metaforer og den virkelige af slagsen, så da Lasse og jeg tog den time i Dyrehaven, som både indeholdt trav og galop(!), så var det mit mål ikke at skulle “op på hesten igen”. Og som billedet viser, så gør det ikke altid kun ondt at falde af hesten, men at blive siddende på den… Men trods alt er min værdighed intakt – for nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: