Nemme opskrifter

Den nemme værtindegave til jul (Jødekager)

Posted on

Hele december er der arrangementer, der skal passes og i nogle tilfælde er det kontakter, der skal plejes. Og når man så bliver inviteret på glögg og hygge og evt. mad, så er det tit god stil at have en værtindegave (m/k) med til arrangøren. Men en buket blomster fungerer bare ikke så godt i 10 graders frost og sprut er der så rigeligt af på bordene i forvejen, så kom med noget personligt – noget du vil blive husket for!

en-to-tre – alle ud af dåsen!

Jeg er ikke nogen hyttemeyer i et køkken, men jeg kan lave ting, der ikke koster min tålmodighed, og her er et godt eksempel på dette. Jødekager. Jeg har næsten altid disse ingredienser til rådighed, og næææsten altid en halv time til at bage dem i. Og som “samler” har jeg altid noget, at præsentere dem i. Ellers kan man købe fine, billige dåser i Søstrene Grene til mellem 16 og 24 kroner.

Ingredienser:

200 g Mel

80 g. sukker

150 g. blødt smør

blommen fra et æg

pynt:

1 æg

kanelsukker

Tag en margretheskål og fyld den med melet. Skær smøret i små terninger og hæld dem i melet. Kom derefter sukker og æggeblomme i og ælt dejen med hånden til det bliver en fast masse. Læg dejen på køl, til du ikke gider vente mere.

Rul dejen ud i en lang pølse og skær små fem-kronestørrelses stykker ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pres dem let flade. Tænd for ovnen på 225 grader og pensl kagerne med det andet æg. drys til sidst kanelsukker på efter behag og bag dem i 4 – 6 minutter. God appetit!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: