Klummen

cykelløs og uvoksen

Posted on

Vi træder ind i de voksnes rækker, når vi bliver konfirmeret. Vi må køre knallert som 15-årige, og når vi fylder 18 år, er vi myndige. Men hvornår træder man ind i den rolle, som man altid har set sine forældre i. Den ansvarlige, moderlige, ordentlige, fornuftige voksendom. Det blev gjort klart for mig i dag, at jeg endnu ikke er nået det stadie, da jeg kvart over fire kigger ud af vinduet fra min arbejdsplads i Allerbygningen. Vi har lige skiftet til vintertid i weekenden, og det snigende mørke kom bag på mig. Så jeg piler op af sædet for at nå hjem, inden det bliver helt mørkt, for “jeg gider i hvert fald ikke betale de godt 700 kr., det koster at køre uden lys på cyklen!”. Hvorefter min kollega påpeger, at det jo også er skide farligt……….

Nå ja….. Også derfor.. Som teenager synes man, at alle regler kun er lavet for at genere én. En opfattelse som jeg åbenbart ikke har lagt fra mig endnu.

Jeg fór hjem og afleverede prompte min cykel hos cykelsmeden for at få de der magnetlygter på (meget voksent og modent, synes jeg), så det i hvert fald ikke blev et issue i fremtiden. Cykelsmeden var flink og sagde, at han kunne have den klar til mig om en time, så jeg skulle bare komme fem minutter i lukketid. Super! Jeg går hjem, fortæller min kæreste om min gode dag, spiser noget mad og glemmer alt om cyklen, som nu står vinterklar bag gitter med en masse andre fremmede cykler. Og her sidder jeg cykelløs og forstår ikke, hvorfor jeg med alle mine gode hensigter om at gøre voksne ting ikke kan føre dem til dørs.

Så hvornår træder man ægte ind i de voksnes rækker og gør voksne ting? Er det når man er økonomisk uafhængig, fordi man så ikke tænker, at de 700 kroner i bøde vil vælte hele månedens budget? Eller er det, når man er blevet forælder, og hele tiden er opmærksom på sit barns ve og vel, at man kan se, hvor farlig verden er? Begge dele har jeg i hvert fald til gode, så der er håb for mig endnu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: