Klummen

“Celleforandringer” lyder jo ikke farligt

Posted on

Celleforandringer… ja, det fik jeg da et brev fra lægen om gentagende gange for hundrede år siden (eller deromkring). Jeg var på turné med én eller anden forestilling. Det var ligesom det, mit liv handlede om der. Ikke utidige lægebesøg med ubehagelige redskaber i private steder. Det lyder jo heller ikke just farligt. Havde de kaldt det “kræftceller” eller “det-her-dør-du-måske-af”-celler, så var jeg nok kommet anyhow.

Nu her, hvad der svarer til Torneroses nattesøvn, dukker spørgsmålet op igen. Celleforandringer… Og når først spørgsmålet melder sig, dukker det op allevegne.  Første gang i familie-regi, derefter i mit arbejde som journalist – F.eks. Her, Her og Her, og så kunne jeg ikke komme tidligt nok op på den papirindpakkede briks med de kolde metal benholdere.

Jeg har nu lige snakket med lægesekretæren, og jeg har ikke celleforandringer. Halleluja, men for f**ks sake en åndsvag måde at sætte livet på spil på. Det kræver så lidt, men kan gøre en kæmpe forskel. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der ca. 5000 kvinder der bliver behandlet for forstadiet til livmoderhalskræft, for ikke at blive én af de ca. 130, der dør af det hvert år. Jeg vil ikke male fanden eller andre ondskabsfigurer på væggen, men det her var unødig bekymring, og derfor dette indlæg.

Hvis du vil leve livet farligt, så tag da afsted på solovisit til Indiens te-plantager med lurende mega-tigre i græsset, men lad da være med at sætte livet på spil, fordi du var doven, travl eller ugidelig!

Her blot en opfordring fra én tåbe til en evt. anden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: