Bagværk og portvin hos Timm Vladimir

 “Det er et billigt trick, men der skal jo bare rigtig meget snask i,” siger Timm Vladimir om den kringle, jeg lige har indhaleret sammen med et skvæt portvin. Og selvom jeg er meget bevidst om, at bagværk og portvin ikke ligefrem fjerner sulet på sidebenene, så er jeg ganske enig – Med snask skal publikum vindes.

Det var til åbningen af “Timm Vladimir’s Køkken” i dag – et kursuskøkken for folk, som måske gerne vil lære nogle nye retter til hverdagsrumlen eller som bare vil hygge over en omgang madlavning (Kig selv forbi hjemmesiden). Da jeg var i Indien i foråret, opsøgte jeg steder som disse, hvor jeg kunne lære at lave traditionel indisk køkkenkunst – Det fandt jeg snildt, og på 4 kvadratmeter og med én kogeplade placeret ved siden af et myrebo, fik min indiske vært og jeg skabt et festmåltid af en just halshugget høne. Han kunne dog ikke huske krydderiernes navne på engelsk, så jeg har siden sjusset mig frem.

Men jeg elsker, at jeg har fået en original ret med hjem fra de varme lande, og selvom jeg nær havde svitset svigerfar af i chili, da jeg producerede den herhjemme første gang, så var det da langt mere originalt frem for min sædvanlige “alt-godt-fra-køleskabet”-gryderet. Og jeg tror, at mange kunne finde en større glæde ved madlavning, hvis der kom et frisk pust til skærebrættet.

Uden ketchup, tak

Jeg tror ikke, at ret mange familier oplærer deres børn i traditionsbundne madretter og hemmelige familieopskrifter længere, så hvor skal de unge pus så lære at lave mad, der ikke indeholder ketchup, henne??

Jeg er selv ret stolt af min efterhånden godt indlærte opbagte hvide sovs, som kan bruges til (selvfølgelig) persille- og brun sovs, men også boller i karry, kylling i peberrodssovs, stuvet hvidkål og alskens andre mormor-retter, som jeg har med hjemmefra.

Men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad I derude har lært af kokkerier fra hjemmet. Hvad laver du af mad, som mor eller far har lært dig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Bagværk og portvin hos Timm Vladimir”

 1. Nicola
  29. september 2012 at 19:36 #

  Jeg har lært at lave fiske-deller og marmelade af min mormor, meeen jeg synes, det er meget mere interessant, at du åbenbart har godt skjulte madlavningstalenter. Jeg tænker, at “klubben” må afprøve dem en dag 😉

  • Nina
   29. september 2012 at 22:40 #

   Helt sikkert – jeg laver opbagt sovs, og du kommer med marmelade – det bliver en madoplevelse på et helt nyt kulinarisk niveau! 😀

Trackbacks/Pingbacks

 1. Look-a-likes: Fiktive karakterer - 21. september 2013

  […] er Tim Vladimir, som jeg ser meget op til som iværksætter (Se mit indlæg om hans madskole HER), men det sgu da klart, når man ligner Buzz Lightyear – Toy Storys all time superhelt […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: