Klummen

Food glorious food

Posted on

Internationale dage på Nørrebro. Rantzausgade var i dag pyntet med, hvad der lignede store hvide tobleronetoppe fyldt med mad og foreninger fra hele verden. Fra “Muslimske kvinder i dialog” til “Center for visdom og medfølelse” (Tibethansk buddhistisk Center) kunne man lære og æde på samme tid, næring til både hoved og mave.

Efter en måned på Femina, er det tydeligt, hvor stor en del af kvinders hverdag, der fyldes med mad. Både bekymringer og glæder. Inde på Femina.dk er nogle af de højest klikkede artikler, dem med gammeldags danske desserter, men ironisk nok også  artikler som “sådan slipper du af med elskovshåndtagene”.

Heldigvis er vi ikke bange for at nyde, selvom den dårlige samvittighed melder sig hurtigt på banen just efter. Og det skal vi sgu! Altså nyde. Når vi nu vælger, at spise en kage, drikke en øl eller indhalere en hel pose Malaco, så skal vi sgu da nyde det, mens det står på, når vi nu forbyder os selv det på alle andre tidspunkter. Jeg har lige interviewet en dejlig dame, Andrea Bak, som prædiker om netop dette emne. Hun har skrevet en bog, som hedder “Slut fred med din krop” og den kan kun anbefales. Jeg har, som alle andre kvinder, også fokus på de “folder” i min hud, som jeg ikke bryder mig om, men jeg bliver irriteret, når jeg på arbejdspladsen skal høre flotte kvinder sige “ej, det er jo farligt med al den lækre mad!”.

Farlig? Nej, du sagde det selv; “…lækre mad”. Alt handler jo om mådehold og at du spiser en croissant og en træstamme til et møde, der bliver holdt én gang om året, gør jo bare, at du kan lade være med at runde bageren på vej hjem den dag.

Det er ok, at gå op i sin krop. Vi vil jo allesammen se dejlige ud og leve op til skønhedsidealerne. Men der er så meget god mad, som man ikke må snyde sig for, bare fordi, der er fløde, smør eller sukker i. Og det er der i alle verdens kulinariske køkkener, kunne vi se i dag på markedet. Så helt sikkert, vi skal spise sundt. Men når du så vælger at lave et lagret 70+ ostebord, så nyd det.  Ellers bliver det sgu for kedeligt!

Markedet fortsætter igen i morgen søndag, så kig forbi og bliv inspireret. Se mere her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

%d bloggers like this: